Gedragsconsult

Momenteel ben ik niet beschikbaar voor een gedragsconsult aan huis, maar blijf wel uw aanspreekpunt voor advies met betrekking tot kattengedrag.

Probleemgedrag behandel ik alleen op verwijzing van uw dierenarts.

Een gedragsconsult start met een telefonisch gesprek om het probleemgedrag in kaart te brengen. We maken dan ook een afspraak voor een huisbezoek. Voorafgaand aan mijn bezoek stuur ik u een vragenlijst zodat ik mij met die informatie goed kan voorbereiden.  Bij u thuis observeer ik het gedrag van uw kat in zijn eigen omgeving. Aan de hand van mijn bevindingen maak ik voor u een advies en begeleid u in de uitvoering daarvan. Klik hier voor contact.

Vragenlijst
U krijgt van mijn toegang tot een digitale* vragenlijst van Felitopia. Ik vraag u deze zo volledig mogelijk in te vullen. Heeft u meerdere katten? Vul dan voor elke kat een vragenlijst in, deze katten kunnen namelijk onderdeel uitmaken van het probleem. Daarnaast vraag ik van u foto’s en filmpjes van het ongewenste gedrag van uw kat. Wanneer uw kat buiten de bak plast of in huis sproeit, dan vraag ik u om eerst met uw kat naar de dierenarts te gaan en ook de urine te laten onderzoeken. Een groot deel van deze problemen heeft een medische oorzaak. Dit moet eerst uitgesloten worden.

(* Op verzoek kan ik u de geprinte versie toesturen)

Bezoek aan huis
Tijdens mijn bezoek bij u thuis observeer ik uw kat in zijn eigen omgeving. Dat zal circa 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Ik stel u dan extra vragen  over het ongewenste gedrag en de mogelijke oorzaken daarvan.

Schriftelijk advies
Na het huisbezoek ontvangt u een via e-mail een uitgebreid rapport met daarin de diagnose, een behandelplan op maat en een prognose. Bij doorverwijzing van uw dierenarts krijgt deze een kort rapport.

Begeleiding
U krijgt gedurende 3 maanden telefonische of online begeleiding voor het specifieke probleem. We hebben regelmatig  contact over de vorderingen van uw kat. Indien nodig kan ik hier en daar helpen of het advies iets bijstellen.

Gedragsconsult Extra
Bij meerdere of complexere problemen, waar wellicht ook de de andere  katten uit uw huishouden bij betrokken zijn, heb ik meer tijd nodig om de problemen te analyseren. Dit huisbezoek zal dan ook 2,5 tot 3 uur in beslag nemen.

Begeleiding Extra
Bij gecompliceerde problemen of als er meer begeleiding nodig is, kan ik u thuis komen helpen. Een begeleidingssessie neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Mijn tarieven