In de media

Pets Vision – maart 2022
Voor het maartnummer van Pets Vision van Edupet ben ik geïnterviewd. Het thema van het blad was ‘On the move’. Ik mocht vertellen over hoe een kat door zijn territorium beweegt, of een kat binnen gelukkig kan zijn, hoeveel beweging katten nodig hebben en of dit varieert per ras… en nog veel meer. Anita Rozendaal-Baaij van RED Schrijft maakte er een vlot verhaal van en de vormgeving ziet er lekker fris uit.

Me & My Cat – september 2022
Voor het septembernummer van heb ik een stuk geschreven over het nut van kattenbakken. Het hele verhaal kun je lezen in mijn blog.

Dagblad van het Noorden – 5 augustus 2019
Ik werd benaderd door een journalist van het Dagblad van het Noorden om mijn mening te geven. Het ging over een man, genoemd in een eerdere editie, die op zeer ‘creatieve’ manier in zijn tuin poepende buurkatten bestrafte. Hij lokte ze in een vangkooi met vis. Daar opgesloten spoot hij ze nat met de tuinslang tot ze niet meer wisten waar ze het moesten zoeken. Daarna liet hij ze vrij. Naar mijn mening helpt dit niet omdat poepen natuurlijk gedrag voor een kat is. Daarnaast zal de kat het natspuiten associëren met het in de kooi zitten en de man. Hij zal beiden gaan mijden, maar wel in de tuin blijven poepen. In het artikel draag ik wat andere opties aan. (Klik op de foto voor de vergroting).

Voor de poes – In het julinummer kunnen jullie mijn ’10 tips’ lezen om je te helpen je  kat beter te begrijpen.

Katten Kenniscentrum Nederland
Voor dit informatiecentrum vertaal ik artikelen van International Cat Care, een organisatie die zich inzet om de zorg voor katten wereldwijd te verbeteren, onder andere door voorlichting. Het Katten Kenniscentrum biedt betrouwbare en onderbouwde kattenkennis, variërend van praktische tips over kattengedrag, informatie over gezondheid en ziekte bij de kat tot de wetenschap achter het nieuws en de nieuwste onderzoeken naar katten. Katten Kenniscentrum Nederland richt zich zowel op katteneigenaren, dierenartsen, asielen en andere kattenliefhebbers, met als doel door kennisvergroting het welzijn van kat en eigenaar te verbeteren. Link naar de artikelen.