Krabmeubels

Katten houden er van om te krabben. Ze rekken zich op deze manier lekker uit, onderhouden hun nageltjes, maar kunnen ook hun eigen geur achter laten. ‘Hier woon ik’. Soms hebben ze al een favoriet plekje uitgekozen. En daar zijn wij mensen niet altijd blij mee. 
Zet op die plaatsen een meubel wat overeenkomt met de wijze waarop de kat daar het liefst krabt. Neem een liggend krabmeubel als de kat op een horizontaal vlak krabt, denk aan vloerbedekking. Kies een staand krabmeubel als hij op een verticaal vlak krabt, zoals een deurpost. 
Een goede krabpaal voor een kat is langer dan de kat in uitgerekte staat, zodat hij zijn spieren goed kan uitrekken. En is de paal hoog genoeg, plaats hem voor het raam. Dan gebruikt de kat hem gegarandeerd, want hij kan fijn naar buiten kijken.

Krabpaal
RHR Quality Royalty

Deze krabpaal heeft 20 cm dikke palen en een mega directiezetel met kussen. Het heeft opstaande randen. Belangrijk voor Warrel om zich achter te verstoppen.

Krabplank
Adori Wave
Een kartonnen krabplank, waar Pieper en Warrel zelfs liggend op krabben! Het karton neemt geur goed op. Het ruiken van de eigen geur op dingen geeft katten een veilig gevoel.

Krabton
Ebi Cat Dome Extreme
150 cm hoog, omwikkeld door stof met de structuur van sisal. Pieper ligt graag op het kussen bovenop om door het raam te kijken. In een wilde bui racen de katten er loodrecht tegenop!

Krabtoren
De Stofjas
De ideale krabpaal voor buiten. Hij is gemaakt van steigerhout en heeft treden rondom zodat oudere katten geen grote stappen hoeven te maken. In het midden is een schuilhol, voor als het regent. Helaas is de stofjas gestopt. Dus nu moet je zelf de zaag ter hand nemen. De link laat echter wel de voorbeelden zien.