Lezingen

Mensen vinden kattengedrag een boeiend onderwerp. Lezingen geven is een leuke manier om mensen inzicht te geven in het fascinerende gedrag van katten en op die manier toekomstige problemen te voorkomen.

Hoe communiceren katten? Hoe begrijp ik ze beter? Wat heeft een kat nodig?  Hoe voed ik een kitten op? Kan ik mijn kat iets leren?

Op verzoek verzorg ik een leerzame lezing voor uw praktijk, organisatie, vereniging of vriendenkring. Een lezing op maat is geen enkel probleem.

Aanbod

Lezing 1

 • Begrijp je kat: De wilde erfenis
  Katten zijn eigenlijk wilde dieren, hoor je weleens. Het ene moment palmt hij ons helemaal in met zijn lieve kopje. Maar op een ander moment legt hij een dode merel voor onze voeten neer. Waarom is onze huiskat zo wild en eigenzinnig en is het laagje beschaving soms flinterdun?  Om die vraag te beantwoorden ga ik met u terug naar de oorsprong van onze kat en aan de hand daarvan vertel ik wat een kat nodig heeft.

  Duur: 2 uur

Lezing 2

 • Begrijp je kat: Hoe communiceren katten
  Katten communiceren door middel van geuren, geluiden, lichaamstaal en op nog andere manieren. Hoe is dit ontstaan en wat zijn hiervan de gevolgen, bijvoorbeeld voor u.

 • De kat naar de dierenarts: Kat versus reismand
  Ziet u op tegen het bezoek aan de dierenarts omdat het altijd zo lastig is om de kat in het reismandje te krijgen? Dan bent u niet de enige. Hoe kunt u een dierenartsbezoek voor uzelf en uw kat iets prettiger maken?

  Duur: samen 2 uur

Voor kinderen

 • Kinder-knutselmiddag:
  Samen met uw kinderen een katten-voerpuzzel maken. Daarbij vertel ik een verhaal over het ontstaan van de huiskat en wat uw kat nodig heeft om gelukkig te blijven. De kennis wordt getest door middel van een kattenquiz.

  Duur 2 uur.

Klik hier voor de tarieven.