Lezingen

Kattengedrag is enorm boeiend. Lees je dit op mijn website, dan vind je dat waarschijnlijk zelf ook. Het geven van lezingen is voor mij een leuke manier om mensen inzicht te geven in het gedrag van hun katten en op die manier toekomstige kattenproblemen te voorkomen. Op verzoek verzorg ik een leerzame lezing voor je praktijk, organisatie, vereniging of vriendenkring. *

Aanbod

Lezing 1, 2,5 uur

 • Begrijp je kat: De wilde erfenis
  Katten zijn eigenlijk wilde dieren, hoor je weleens. Het ene moment palmt hij ons helemaal in met zijn lieve kopje. Maar op een ander moment legt hij een dode merel voor onze voeten neer. Waarom is onze huiskat zo wild en eigenzinnig en is het laagje beschaving soms flinterdun?  Om die vraag te beantwoorden ga ik met je terug naar de oorsprong van de kat. Ik leg uit welke genetische bagage je kat meedraagt, wat dat met hem doet en wat jij kunt doen om hem gelukkig te maken.

Lezing 2 – 2,5 uur

 • Begrijp je kat: Hoe communiceren katten
  Katten communiceren door middel van geuren, geluiden, lichaamstaal en op nog andere manieren. Hoe is dit ontstaan en wat zijn de gevolgen hiervan, bijvoorbeeld voor jou.
 • De kat naar de dierenarts: Kat versus reismand
  Ziet je op tegen het bezoek aan de dierenarts omdat het altijd zo lastig is om de kat in het reismandje te krijgen? Dan bent je niet de enige. Hoe kun je een dierenartsbezoek voor jezelf en je kat iets prettiger maken?

Lezing 3 – Tijdsuur in overleg

 • Vraag-maar-raak!
  Kom maar op met al je vragen over kattengedrag!

*) Alleen binnen een radius van 50 km rondom Gieten, op woensdag of zaterdag