Over mij

Mijn naam is Leida Timmer en ik ben dol op katten. Daarom ben ik bij Tinley Academie (link) de studie tot kattengedragstherapeut gaan doen. In 2017 heb ik dat met goed gevolg afgerond en heb ik mijn bedrijf Katse Praktijken in het leven geroepen. Naast kattengedragstherapeut was ik al grafisch ontwerper bij een grote krantenuitgeverij. Werk wat ik ook erg leuk vind. Het valt mij moeilijk om Katse Praktijken met mijn reguliere baan te combineren. Daarom heb ik besloten om per 1 maart 2023 te stoppen met therapie en me te focussen op voorlichting over kattengedrag. Daarmee hoop ik preventief te werken zodat gedragsproblemen voorkomen kunnen worden. Alles voor een gelukkige kat.

Katten zijn, zolang als ik me kan herinneren, een rode draad in mijn leven. Ik groeide op met mijn allereerste kat Katja, mijn eerste kat. Door haar schreef ik voor biologie een scriptie over kattengedrag. Zij wakkerde mijn verlangen aan om dierkunde te studeren, maar de exacte vakken waren helaas niet ‘mijn ding’. Daarom koos ik voor mijn andere liefde, de kunst.  Uiteindelijk studeerde ik  af aan de kunstacademie als grafisch ontwerper. ‘s Avonds, na mijn werk voor reclamebureaus, drukkerijen en uitgeverijen, werd ik thuis verwelkomd door mijn lieve katten.

Mijn kat Missy, de motivatie voor mij om gedragstherapie te gaan studeren.
Missy.

Waar Katja mijn fascinatie voor kattengedrag stimuleerde, gaf aanlopertje Missy mij het inzicht om daar ook echt iets mee te gaan doen. Ze was erg angstig en daardoor agressief. Het kostte veel tijd en pleisters om haar vertrouwen te winnen, daarna vond ze in mijn huis een veilige plek. In de jaren die volgden moest ik zelf uitvissen hoe ik haar medicijnen moest geven, hoe ik haar kon optillen, hoe ik haar in een vervoersmandje kreeg en hoe de dierenarts haar moest hanteren. Veel ervaring rijker was ik voor de zoveelste keer bij mijn dierenarts. Daar vond ik op de balie een magazine met een artikel over gedragstherapie voor katten. Het eurekamoment van mijn leven. De cirkel was rond, ik kon terug naar mijn eerste liefde, diergedrag. Kort daarop begon ik mijn studie aan Tinley academie.

Met dank aan Katja, Moushi, Pimmie, Rummy, Mi-Ké, Spinner, Joely, Missy, Roetsj en mijn lieve jongens nu: Warrel en Pieper.

Leida timmer, kattengedragstherapeut bij Katse Praktijken, samen met haar kat Warrel.
Samen met Warrel.