Sanitair

Waar een kattenbak aan moet voldoen heb ik eerder al verteld. Maar de plaatsing is ook belangrijk. Zet hem bijvoorbeeld niet te dicht op de muur, zodat de kat goed kan draaien. Kies een rustig plekje, zet hem niet bij een looppad of naast de wasmachine. Zo kan de kat even privé zitten zonder gestoord te worden, wel zo fijn. Zorg ook dat er geen voer- of waterbakjes in de buurt staan, dat is niet zo fris. 
Waarom is het aan te raden om er voor iedere kat 1 te hebben, plus 1 extra op het totale aantal katten? Omdat katten liever niet poepen en plassen op dezelfde kattenbak. En… als een bazige kat de toegang tot de bak blokkeert door de deuropening te bewaken. Dan kan de gedupeerde kat gewoon een andere bak zoeken, zonder dat het tot een conflict komt.

Kattenbak
Savic Aseo XXL
Een extra ruime bak met ruimte om te draaien. Met een lage instap, fijn voor de oudere kat en katten met pijnlijke gewrichten.

Kattenbakvulling
Biokat’s Classic
Klonterende kattenbakvulling, met extra fijne korrels. Bijna compleet stofvrij en zacht voor de pootjes. Geurtjes en urine worden goed opgenomen door deze korrels. Dat het grit zelf geurloos is waarderen katten. Hun reukvermogen is zo goed dat ze geparfumeerd grit soms vermijden.