Trimmen

Ziet de vacht van uw kat er niet goed uit? Is het plukkerig, ziet u klitten of vilt? Of heeft u veel losse haren in huis en uw kat last van haarballen? Dan biedt professioneel trimmen voor zowel langharige als kortharige katten wellicht uitkomst. Kijk voor door mij behandelde katten op de nieuwspagina.

Klitten en vilt kunnen trekken aan de huid van uw kat en kunnen daardoor erg pijnlijk zijn. Het kan zelfs leiden tot verminderde mobiliteit. Na het verwijderen van deze plekken is het mogelijk dat uw kat weer net zo speels en actief is als voorheen. Er zijn echter nog maar weinig trimsalons die in katten zijn gespecialiseerd. Katten zijn nu eenmaal anders dan honden in de omgang, maar ook in de behandeling die ze nodig hebben. Voor ik begin zal ik eerst met u de medische geschiedenis van uw kat doorlopen en kijken of uw kat vlovrij is.

Het trimmen van een kat vergroot het welzijn van het dier.

Katvriendelijk
Het welzijn van katten is voor mij het uitgangspunt, ik werk katvriendelijk en zonder narcose. Door mijn kennis van het gedrag van de kat kan ik snel stress-signalen aflezen en besluiten uw kat een pauze te gunnen. Katten willen graag controle over de situatie en raken in paniek of worden boos als ze dat niet hebben. Ik zal proberen met zo min mogelijk dwang een zo goed mogelijk resultaat te behalen en daarbij uw kat het gevoel van controle te geven. Ik neem mijn tijd. Mijn trimruimte is 100% hondvrij. U mag bij het trimmen aanwezig zijn zodat u uw kat gerust kunt stellen.

Aan huis
De meeste katten laten zich in de trimsalon makkelijker behandelen dan thuis. De vreemde omgeving en de behandeling door een onbekend persoon maken indruk op de kat. Bij zeer angstige katten kom ik ook aan huis omdat het reizen alleen al veel stress geeft, laat staan de behandeling in een vreemde omgeving.

Preventie
Om problemen te voorkomen, en de vacht van uw kat in goede conditie te houden, krijgt u van mij tips om deze te onderhouden. Eventueel kunnen we ook meteen een  vervolgafspraak inplannen ter preventie van vachtproblemen.. De vacht van de kat is een graadmeter van zijn gezondheid. Als ik een medische probleem vermoed zal ik dat met u delen en u doorverwijzen naar uw dierenarts.  Een plukkerige vacht kan het gevolg zijn van nierfalen of een te snel werkende schildklier. Klitten of vilt in de vacht kunnen ontstaan door obesitas, artrose en andere lichamelijke ongemakken. Vachtproblemen kunnen zelfs het gevolg zijn van een gedragsprobleem.

Mijn tarieven